İmplant Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İmplant, eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. İnsan vücuduna biyolojik olarak en uyumlu madde titanyumdur. Bu sebeple implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmakta olup kemiğe kaynama oranı en üst düzeydedir.

Dental İmplantlar diş hekimliğinde yaygın olarak kullanılmakta olup, tek diş eksikliklerinden, total dişsizlik vakalarına kadar çok geniş bir yelpazede uygulanmaktadırlar. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilmektedir. İmplantlar, çiğneme hissinin normale en yakın olmasını sağlar ve operasyon sırasında diğer dişlere müdahale edilmeden tedavi imkanına olanak sağlar.

İmplantın kalitesi ve markası önem taşır. İthal İmplant Sistemleri, üstün teknolojiye sahip Alman veya İsviçre ürünleri ile sizlere kendi dişinize yakın sağlıklı bir çiğneme fonksiyonu sağlarken aynı zamanda estetik bir gülüşe sahip olmanıza sebep olur.

 

İmplant kemik gelişiminin tamamlanmasından sonra yapılabilmektedir. Bu sebeple alt bir yaş sınırı vardır (18 yaş) ancak üst yaş sınırı bulunmaz; yaşı ilerlemiş olan hastalara da implant yapılabilir.

 

Yeterli kemik desteği olduğu müddetçe yani implant uygulaması için ileri bir cerrahi operasyona gerek kalmadığı takdirde, implant uygulaması diş çekiminden daha kolay ve konforlu bir işlemdir. Operasyon sonrası biraz şişlik ve ağrı olabilir. İmplant vücudumuzun dokuları ile en uyumlu materyal olan titanyumdan üretilmektedir. Dolayısıyla alerji yapması öngörülmez.

İlk 2 saat herhangi gıda alınmaması ve ilk hafta yumuşak diyet ile beslenilmesi önerilir. Sıcak ve baharatlı yiyeceklerin (acılı ve ekşi gıdalar) yara iyileşmesi tamamlanana kadar yenmemesi önemlidir.

 

İmplant uygulaması yapacak olan hekimin deneyimi oldukça önemlidir. Diş hekiminin konusunda eğitimli ve deneyimli olmasına dikkat edilmelidir. İmplant kararı verilmişse bu konuda iyi bir araştırma yapılıp, doğru hekimin bulunması gerekmektedir.

8 Adımda Ağız Bakımı Nasıl Olur?

Ağız bakımı temeli bakteriyel plak kontrolünü sağlamaktır. Bakteriyel plak, mikrobiyal dental plak veya diş kiri diye adlandırılan püremsi, açık sarı renkli eklenti dişlerimizde oluşan çürüklerin,

İmplant Nedir?

Günümüzde İmplant Tedavisi kendi dişimizin yerine en çok tercih edilen uzun ömürlü doğal görüntü sağlayan hayat kalitemizi arttıran tedavi yöntemidir. Hal böyle olunca talep ve

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır Konusu üzerine sayfalarca makale yazılabilir. Doğru bilinen ve kötü sonuçlar doğurabilecek uygulanan bir çok beyazlatma modelleri mevcut Normal yöntemlerde ; Günümüzde