Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş Tedavileri bireyin sağlıklı olmasının yanı sıra estetik açıdan dan etkileyici bir diş, çene yapısına sahip olmasını sağlayan diş hekimleri tarafından sağlanan uygulamalardır.Bu tedavi seçeneği içinde farklı tekniklerin yanı sıra teknolojiden de sıklıkla yararlanılmaktadır.Bu alanda amaçlanan estetik görüntü, bireyin fiziksel ve sosyal özelliklerine göre belirlenmektedir. Estetik Diş Hekimliği Kişiye özel uygulanan tasarımlar bütünüdür. Estetik diş yaptırmak isteyen kişinin ağız, çene, yüz yapısı birlikte değerlendirildikten sonra doğal ve ideal görüntü bilgisayar ortamında tasarlanmaktadır. Bu şekilde bu tasarım hastanın beğenisine sunularak başarılı bir tedavi süreci gerçekleştirilmektedir. Bu bazen tek bir işlemle bazen çoklu tedavi planıyla gerçekleşmektedir.

Kişiye Özel Gülüş Tasarımı

Her insan, görünüm ve karakter açısından birbirinden farklıdır, bu yüzden özellikle ön dişlerin restoratif çalışması, kişinin özel isteklerine, karakteristik özelliklerine ve konuşma biçimine uygun olarak tasarlanmalıdır. Gülüş tasarımda en büyük etken dişler olsa da sadece diş tedavilerinden bahsetmek yanlış olacaktır. Diş etleri, dudaklar, çene ve hatta burun da gülüş tasarımında çok etkili faktörlerdir ve gerekli durumlarda diş eti estetiği ( pembe estetik) dudak ve çenede şekillendirme yapmak gerekebilir.

 

Farklı durumlarda ise tüm yüz hatları mükemmele yakın olmasına rağmen güldüğümüzde diş etlerimiz görünüyorsa bu durum bizi gülmekten alıkoyabilir. Normal duruştan daha sert ve mutsuz görünmemize sebep olacaktır oysa bu durumun tedavisi sadece 20 dakikadır. Pembe estetik adı verilen bu işlemle sorunuzu çözülmez ise halen gülümseme sırasında diş etleri görünüyorsa, burun altındaki tek bir noktaya “botoks” uygulaması yapılabilir. üst dudak bir miktar düşer ve gülümsenize engel durum kalmaz.

Hastaya göre süreç ve planlama değişkenlik gösterir kaplama yapılacağı durumu yanlış bir bilgidir. Basit bazı işlemler gülüş estetiği sağlamak için yeterli gelmektedir. Diş beyazlatma gibi işlemler bazen yeterli olabilir. Ancak bazı durumlarda dişlerinize müdahale edilmeden gülüş tasarımı tasarlanmaz.

 

Estetik kaygıyla yaptırılacak kaplamalarda görünen yüzeylere lamina kaplama yaptırılabilir. Diş hekiminizin ilk muayene esnasında yaptığı çalışmalarla, sizinle birlikte en doğru gülüşü tasarladıktan sonra kaplama gerekip gerekmediğine karar verecektir.

8 Adımda Ağız Bakımı Nasıl Olur?

Ağız bakımı temeli bakteriyel plak kontrolünü sağlamaktır. Bakteriyel plak, mikrobiyal dental plak veya diş kiri diye adlandırılan püremsi, açık sarı renkli eklenti dişlerimizde oluşan çürüklerin,

İmplant Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İmplant, eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen yapay bir diş köküdür. İnsan vücuduna biyolojik olarak en uyumlu madde titanyumdur. Bu sebeple implantlar çoğunlukla

İmplant Nedir?

Günümüzde İmplant Tedavisi kendi dişimizin yerine en çok tercih edilen uzun ömürlü doğal görüntü sağlayan hayat kalitemizi arttıran tedavi yöntemidir. Hal böyle olunca talep ve